Model declaratie de refuz a furnizarii statusului vaccinal al copilului

Statusul vaccinal al unui pacient sunt date medicale. Conform legii, datele medicale sunt confidentiale, deci nu sunteti obligati sa spuneti gradinitei sau scolii daca este vaccinat sau nu copilul dumneavoastra.

Puteti folosi acest model de declaratie daca vi se cere statusul vaccinal al copilului la intrarea in colectvitate. Conform legii, singurele documente necesare la înscrierea copiilor la grădiniţă sau şcoală sunt adeverinţa medicală şi avizul epidemiologic.


Cunoasteti-va drepturile!




Catre
Gradinita / Scoala [NUME GRADINITA/ SCOALA]
Orasul [NUME ORAS]


Domnule Director,


In conformitate cu LEGEA DREPTURILOR PACIENTULUI (legea nr. 46 din 21.01.2003, MO Partea I nr. 51 din 29/01/2003).


"Capitolul IV. Dreptul la confidentialitatea (s.n.) informatiilor si viata privata a pacientului.


Art. 21 Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
Art. 22 Informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul îsi da consimtamântul explicit sau daca legea o cere în mod expres."



Subsemnatul [NUME] [PRENUME], cetăţean român, născut în Mun. [NUME ORAS], Jud. [NUME JUDET], cu domiciliul în Mun. [NUME ORAS], str. [STRADA] nr. [NUMAR STRADA] , bl. [BLOC], sc. [SCARA], ap. [APARTAMENT], legitimată cu CI seria [SERIE CARTE DE IDENTITATE] nr. [NUMAR CARTE DE IDENTITATE] eliberată de către [SECTIA DE POLITIE] la data de [DATA ELIBERARII], CNP: [CNP], formulez prezenta:


Declaratie privind statusul vaccinal al copilului meu


Declar ca refuz sa furnizez statusul vaccinal al copilului meu, [NUME COPIL], CNP [CNP COPIL], avand data nasterii [DATA NASTERE].

OPTIONAL

Rog sa-mi confirmati de urgenta in scris intrarea in colectivitate a fiului / fiicei mele, conform legislatiei in vigoare, exclusiv pe baza avizului epidemiologic.
In cazul unui refuz abuziv si nelegal, imi rezerv dreptul de a actiona pe toate caile legale pentru sanctionarea abuzurilor legale continute de acest formular si a oricarei ingradiri a drepturilor copilului meu de a intra in colectivitate.

Va multumesc!


Data ..........

Semnatura ..........

Nume si prenume parinte ..........

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

STUDIU despre testul IDR (tradus)

Statistici EXTREM DE IMPORTANTE despre reactiile post-vaccinale

Marturie reactii adverse Silviu